Creat: Miercuri, 13 Ianuarie 2016 10:57 | 1408 Accesări

BILLION STAR HOTEL - STATEMENTS

Ovidiu Radian Vasu, producator Billion Star Hotel

Pentru mine, acest proiect reprezinta debutul intr-un domeniu care mi-a fost foarte drag, dar care pana la intalnirea cu prietenul meu Alecs imi parea doar un vis.

Am realizat multe lucruri in viata mea pana la Billion Star Hotel, dar nimic din ceea ce am realizat, nu fundamenta premiza unui lucru care sa dainuie in timp, care sa schimbe mentalitati.

Acesta a fost principalul motiv al implicarii mele in proiect. Din primul moment, la lecturarea scenariului, am fost convins ca voi lasa ceva lumii, ca voi influenta pozitiv fiinta umana care este atat de imperfecta, ca voi influenta o lume in care omul si sentimentele lui  trebuie sa reprezinte axul central, frumusetea prezentului si a viitorul.

Productia filmul Billion Star Hotel s-a derulat in concordanta cu mesajul filmului. Suflet ... foarte mult suflet, si pasiune, care au inlocuit un buget care ar fi trebuit sa fie de cel putin cateva ori mai mare decat a fost.

Bugetul mic pe care l-am avut la dispozitie, nu ne-a impiedicat sa castigam aprecierea celor care au vazut filmul si chiar sa castigam premii importante in competitii internationale, cu filme cu bugete mult mai mari.

Totul s-a intamplat pur si simplu... cu foarte mult suflet si credinta.

Alecs Nastoiu, Regizor

„Nu te mira, nu fi strain / De mirosul cel mai fin”, este replica din film care reprezinta in viziunea mea, esenta puterii si a rabdarii, necesare finalizarii unui proiect de cinema independent. Este nevoie sa crezi in instinct, sa mergi inainte chiar daca ti se pun piedici, sa ai un miros fin, pe care sa te bazezi in permanenta. Pentru mine, Billion Star Hotel este mai mult decat un film. Este un proiect la care am lucrat cu sufletul aproape 4 ani. Este debutul ca regizor la categoria film de lung metraj. Este un film independent, pe care l-am inceput cautand un producator. L-am continuat, gasind acel producator in persoana lui Ovidiu Vasu si impreuna am urmat drumul pe care eu mi-l doream de foarte mult timp. De vreo 9 ani, de cand am terminat universitatea de film UNATC, in Bucuresti.

Billion Star Hotel m-a ajutat sa observ si sa simt, cum o idee se poate transforma in produs finit, indiferent de obstacole. Chiar daca multi din echipa de productie s-au aflat la primul film de lung metraj, asta nu a impiedicat proiectul sa se dezvolte, sa prinda contur, si intr-un final sa obtina premii la festivaluri internationale de film.

Cat despre subiect, as vrea sa spun foarte multe, dar prefer ca spectatorii sa isi faca propria impresie. As vrea doar sa mentionez ca din punctul meu de vedere, Billion Star Hotel este un film de stare, cu mesaj social, care indeamna oamenii spre a fi mai buni. Din punct de vedere cinematografic, Billion Star Hotel are o structura complexa, ce imbina mai multe stiluri si genuri. Este un film pe care nu trebuie neaparat sa-l intelegi, trebuie doar sa-l simti.

 

ALECS NASTOIU biography&filmography

film director

IMDB:  http://www.imdb.com/name/nm4884944/?ref_=fn_al_nm_1  

Alecs Nastoiu was born in November, 1982 in Berceni, Bucharest, Romania. When he was young he was attracted to puzzles, magic and mathematics. None of these elements conducts us to think of his desire to pursue a career in film. He did not know that as well. But these small pleasures outlined his personality and have led to his choice in profession.

During High School, at “Saint Sava" National College in Bucharest, Alecs learned how to combine business with pleasure. Childhood pleasures correlated with film directing at last. As in cinematography you have to be very calculated, must pay a lot of attention to details, must solve complex situations, you have to be patient and have to catch the interest of the viewers in a pleasant way. All in one: math, puzzles and magic.

In 2007, Alecs got his degree in film and television directing at the University of Drama and Cinematography “IL Caragiale” (UNATC) in Bucharest.

With three short films produced during college ("Happiness Street no. 9", "5 years or five minutes?" and "A new home"), Alecs took part in several short film festivals between 2007-2009 as: !fistanbul International Independent Film Festival, Turkey; Trieste Film Festival, Italy; Festival International de Cinema do Algarve, Portugal; New York International Independent Film and Video Festival, US; The Budapest Short International Film Festival, Hungary; Open-Air FilmFest Weiterstadt, Germany; Motovun Film Festival, Zagreb, Croatia; ANONIMUL International Independent Film Festival, Saint George - Danube Delta, Romania; International Short Film Festival in Drama, Greece; Magma International Short Film Festival, Acireale Sicily, Italy; International Short Film Festival Bunter HUND Munich, Munich, Germany; ITACA07, Padova, Italy; Euroshorts 2007 Festival, Warsaw, Poland; Brest European Short Film Festival, Brest, France; Clermont-Ferrand Short Film Market, Clermont-Ferrand.

During 2005-2007, Alecs specialised in video editing and production for television, working on Realitatea TV (TV Station).

After this period, Alecs became a founder member of Cultural Association “Green Art Tour”, where he start developing projects, all these years till present. During this period he coordinated several projects aiming at promoting morality and culture through artistic, ecological and tourist type of events: "Digital Transylvania", "United Colours" (a project promoting the concept of participatory democracy in rural Romania)"Hopa Mitica (project dedicated to strengthening the confidence of young people with economic, geographical or social difficulties ," Film Workshop “(a cultural camp in which young aspiring filmmakers receive free courses chaired by professionals in the field)," The Beer Community "Bucharest (Festival aiming to promote Romanian and international beer brands a)," BITFF "- Bucharest International Tourism Film Festival (Parliament Palace - Bucharest)," SPS TALENT CAMP "(Raciu jud. Mures)," SPS LOW / NO BUDGET Online Short Film Festival, "" Short Film Factory “ a Tournament of short films "in 28 cities in Romania.

As a result of his project on personal  development of children through cultural and artistic expressions in 2012, Alecs Nastoiu wrote the first volume of an ‘illustrated novel for kids' called “Voice of Matthew “- the Sunday when we saved the planet - a book that looks at empowering children in regards with environment protection.

Since 2013, Alecs developed in Targu Mures, with Ovidiu Vasu his first independent film, produced entirely in the area. The film is called “Billion Star Hotel”  and will have it’s premiere in Romania, in February 20, 2016.

 

Billion Star Hotel Screenings & Awards:

US Hollywood International Film Festival

Hollywood, United States

December 15, 2015

Winner - Best Foreign Film

 

Miami Independent Film Festival (October 2015)

Miami, Florida, United States

Winner - Best Feature Film  ;  

 

Los Angeles CineFest

Los Angeles, United States

Winner - Best Feature Film  ; 

 

Hollywood Independent CineFest

Hollywood, USA

November 29, 2015

Winner - Best Feature Film

 

Accolade Global Film Competition

La Jolla, United States

Award of Excellence: Film Feature

 

LAIFFA - Los Angeles Film Festival Awards

Los Angeles, United States

Winner - Best feature film (all genres), Winner - Best sound design

 

Hollywood International Moving Pictures Film Festival

Hollywood Blvd - Los Angeles, United States

December 31, 2015

Award of Recognition: Feature Film

 

Digitalmation Awards

Winner – Best Drama

 

Eurofilm Festival

Málaga, Spain

Winner - Best Film, Winner - Best Director, Winner - Best Music

 

Singapore World International Film Festival

VivoCity, Singapore

January 8, 2016

Selected

 

Hong Kong World International Film Festival

Kowloon, Hong Kong

January 25, 2016

Selected

 

IndiEarth XChange 2015

Chennai, India

Selected

 

Another Independent International Film Festival (AIFF)

Eau Claire, WI, United States

Selected

 

THESSALONIKI AGORA FILM MARKET

THESSALONIKI, GREECE

November 13, 2015

 

Jehlum Short & Long Film Festival

Bangalore, India

Selected

 

Barcelona Planet Film Festival

Barcelona, Spain

Selected

 

#TOFF - The Online Film Festival

Selected

 

SILVER DOLLAR FILM FESTIVAL

December 11, 2015

Selected

 

Indie Film Festival

Switzerland

Official selection

 

Creat: Miercuri, 13 Ianuarie 2016 10:42 | 1304 Accesări

BILLION STAR HOTEL - PREMIEREA

Filmul românesc „Billion Star Hotel” apreciat și premiat în USA

Dacă nu sunteți apropiați ai celor care au fost implicați în realizarea acestui film, probabil nu ați auzit încă de lung metrajul Billion Star Hotel”.  Poate și din cauză că filmul este unul independent, finanțat din resurse provenite din mediul privat, care nu se află pe lista oficială a CNC România. Dar cu siguranță nu ați auzit de film, pentru că echipele de producție și cea artistică, lucrează neîntrerupt de 4 ani să finalizeze acest proiect. Nici regizorul, Alecs Năstoiu, nici producătorul, Ovidiu Vasu, ambii aflați la debut în lung metraj, nu au dorit să promoveze din timp ideea unui produs finit, care in permanență a fost sub amenințarea renunțării, din cauza restricțiilor de ordin financiar.

Dar iată că a sosit și momentul în care GAT Films Transilvania, o casă de producție recent înființată, în Târgu-Mureș, să aibă onoarea să anunțe că filmul de lung metraj  Billion Star Hotel,  selectat și nominalizat la US Hollywood International Film Festival a câștigat premiul de “Cel mai bun film străin” al festivalului din Los Angeles, Statele Unite.

US Hollywood International Film Festival organizează în fiecare an o Gala de premiere, un  eveniment select, în care pe lângă filmele concurente, sunt invitate personalități importante din industria cinematografică. Anul acesta,în competiție au intrat aproximativ 700 de filme din 25 de țări din care 230 de filme au fost selectate oficial și doar 15 dintre acestea, nominalizate la diferite categorii. Billion Star Hotel s-a aflat intre aceste 15 titluri nominalizate. Actori, producători sau regizori ai unor productii celebre precum Matrix, Seinfeld, Misiune Imposibilă, Fearless sau Ice Age, alaturi de personalități din lumea modei, cum ar fi Miss Universe 2013, au fost invitații de gală ai acestui festival.

Dacă v-am făcut curioși să aflați mai multe despre film, pentru că până să îl vizionați, mai aveți un pic de așteptat, vă propunem să vedeți videoclipul piesei oficiale cu același titlu, Billion Star Hotel, interpretată de Vizi Imre. Ca o scurtă paranteză, la un alt festival, în Spania de data aceasta, Vizi Imre a obținut trofeul pentru cea mai bună muzică de film, cu soundtrack-ul original al filmului Billion Star Hotel. Vom continua publicarea listei cu premii și a selecțiilor oficiale obținute până în momentul de față de Billion Star Hotel.

Inregistrarea premierii filmlui BSH,  la US Hollywood film festival: https://youtu.be/-CRXBSzdFM0

Adresele paginilor oficiale:   Facebook official page - https://www.facebook.com/BillionStarHotelTheMovie 

                                               IMDB official page - http://www.imdb.com/title/tt5300268/?ref_=fn_al_tt_1 

 

Despre film

„Billion Star Hotel” este un film realizat în regia lui Alecs Năstoiu si produs de Ovidiu Vasu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Rădulescu si Teo Marton.

Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții.

Profilul psihologic al acestora începe să se contureze odată cu poveștile marcante ale vieții personale, pe care și le împărtășesc cu naturalețe pe parcursul călătoriei.  Fiecare poveste este un „de ce” și, totodată, un ghid de supraviețuire.

Arthur Popescu - un cuceritor descurcăreț, își transformă drama într-un modus vivendi. Iubește femeile, le folosește și pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic.

Panait Surdu - un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de către tată și, fără explicații, pierde prima și singura iubire  pe care o va căuta neîncetat și pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.

Sică Generalu’- „tatăl maternal” care se înconjoară de copii uitați de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în același timp, tatăl pe care și l-ar fi dorit și mama care l-a părăsit, suplinind prin acțiunile sale rolul acestora.

Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.

Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști “atent” care „înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate,  ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați:

PR “„Billion Star Hotel”“- Claudia Szanto

Heraldist & Wondermarks PR

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

tel. 0040741171342

 

Creat: Miercuri, 04 Noiembrie 2015 08:01 | 1736 Accesări

BACAU JAZZ FESTIVAL 2015

Nume ale jazz-ului mondial, la Bacău Jazz Festival 2015

(6 – 8 noiembrie 2015)

La început de noiembrie Bacăul va fi gazda primei ediţii a evenimentului Bacău Jazz Festival, o ediţie pilot care dorește să deschidă apetitul publicului pentru acest gen de manifestare.

Încă de la debut, festivalul va reuni în programul celor trei zile de eveniment (6 – 8 noiembrie 2015) artiști din cinci țări participante.

Capetele de afiș ale festivalui sunt renumitul saxofonist Kenny Garrett, care va fi prezent în concert în fața publicului băcăuan într-o formulă de quintet, alături de muzicienii Vernell Brown – pian, Corcoran Holt - bass, Marcus Baylor - tobe, Rudy Bird – percuție, și Al DiMeola, ce va susține un concert extraordinar, într-o formulă de trio, alături de Peter Kaszas (tobe, percuție) și chitaristul Peo Alfonsi.

Lor li se vor alătura muzicieni extraordinari din țară și din străinatate în proiecte precum:

EBQ – un proiect muzical româno - american coordonat de către renumitul trompetist român Emil Bîzgă.

SAREA PAMÂNTULUI – un proiect muzical România – Republica Moldova coordonat de Cezar și Anatol Căzănoi 

SORIN ZLAT TRIO - un proiect muzical aparținând extraordinarului pianist băcăuan Sorin Zlat și derulat cu participarea extraordinară a muzicienilor Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Zmău - tobe. Special guest - saxofonistul Sorin Zlat SR

Festivalul va fi completat de o sectiune de Jazz-poetry, o expoziție de fotografie dedicată jazz-ului, a artistului Marius Michel Mihalache, proiecții de filme, jam session.

Anca Sigartău, manager al Teatrului Municipal ”Bacovia”, inițiatoarea proiectului Bacău Jazz Festival: 

“Sunt bucuroasă că Bacăul găzduiește un astfel de eveniment, el face parte din strategia noastră culturală și se înscrie în rândul manifestărilor artistice prin care Bacăul își propune să devină un punct focal de cultură și turism cultural pentru întreaga regiune. 

Teatrul și implicit echipa pe care o coordonez sunt inițiatorii acestui eveniment, dar el este un eveniment al comunității. Noi ne dorim doar să deschidem un drum, după care ne dorim ca structurile ONG active în domeniul cultural să preia evenimentul și să îl ducă mai departe. 

Sper din toată inima ca publicul băcăuan care a umplut sălile la Festivalul Theaterstock să fie încântat de eveniment, să ne fie din nou alături și să ne bucurăm împreună de un act de cultură extraordinar. 

Am încercat și cred eu am reușit ca la această ediție să aducem nume mari ale jazz-ului mondial, din stiluri de jazz cât mai diferite, încercând să prezentăm toate fațetele acestui gen musical. 

Nu ne-am focusat pe concerte de nișă, am încercat abordarea unui jazz ascultabil și plăcut publicului larg. Line-up-ul a fost gândit având permanent în minte valoarea artistică și satisfacția publicului. Așadar un regal de jazz la care așteptăm publicul băcăuan în număr cât mai mare”. 

Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vara ”Radu Beligan” sau la Teatrul Municipal “Bacovia”, începând cu ora 19.00. 

Biletele au preţuri cuprinse între 15 și 75 de lei și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului Municipal Bacovia. 

 

Bacau Jazz Festival 2015 - PROGRAM

Vineri 6 noiembrie, Teatrul de Vară ”Radu Beligan”:

Ora 19.00 - Sorin Zlat Trio, un proiect muzical aparținând extraordinarului pianist băcăuan Sorin Zlat. Cu participarea extraordinară a muzicienilor Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Zmău - tobe. Special guest - saxofonistul Sorin Zlat SR

Ora 21.00 - Kenny Garrett Quintet, în PREMIERĂ în Bacău. Cu participarea muzicienilor Kenny Garrett, Corcoran Holt, Vernell Brown, Marcus Baylor, Rudy Bird

 

Sâmbătă, 7 noiembrie, Teatrul de Vară ”Radu Beligan”:

Ora 19.00 – EBQ – un proiect muzical româno - american coordonat de renumitul trompetist român Emil Bîzgă.

Ora 21.00 - Al Di Meola Trio, cel mai mare chitarist de jazz, vine în premieră în Bacău, alături de muzicienii Peo Alfonsi și Peter Kaszas

Duminică, 8 noiembrie, Teatrul Municipal “Bacovia”:

Ora 19.00 - Sarea pământului – un proiect muzical România – Republica Moldova, coordonat de Cezar și Anatol Căzănoi.

Organizatori: Teatrul Municipal ”Bacovia”, Primăria municipiului Bacău


Mai multe informații, pe pagina de facebook a evenimentului: Bacau Jazz Festival. 6 – 8 noiembrie 2015

Vă aşteptăm cu drag alături de noi!

Creat: Vineri, 04 Iulie 2014 16:35 | 1708 Accesări

BURSA VINULUI 2014

Bursa vinului – Vin Est Bacau 7-9 Noiembrie 2014

Bursa vinului este o expoziție regională și cu participare internațională dedicată vinului. Evenimentul, aflat la a doua ediție, își propune să aducă în același loc producători, importatori și distribuitori de vinuri. În cadrul acestui eveniment vă puteți prezenta vinurile, produsele viticole sau serviciile în domeniu, puteți studia oferta concurenței şi vă puteți îmbogăți contactele de afaceri. Participarea dumneavoastră poate reprezenta un câștig de imagine și de notorietate pe piața vinurilor. Acest târg va reprezenta pentru majoritatea expozanţilor o importantă platformă de reînnoire a relaţiilor existente, de fidelizare a partenerilor tradiţionali, dar şi de stabilire de noi contacte şi contracte.

Citește mai departe...
Creat: Vineri, 04 Iulie 2014 16:14 | 1551 Accesări

BIO EXPO CAEx

Avem plăcerea de a vă invita să participați la evenimentul BIO EXPO în perioada 5-7 Septembrie 2014, la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” Bacău. Acest eveniment își propune să reunească expozanți din următoarele domenii: produse de sănătate și frumusețe, suplimente nutritive, produse organice, cosmetice, produse de îngrijire corporală și detergenți naturali și bio, produse apicole, produse dietetice, plante medicinale și aromatice, ingrediente raw și vegane, îmbrăcăminte și încălțăminte ecologice, reviste și publicații de specialitate.

Citește mai departe...

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker